در طی سالیان اخیر و با پیشرفت فوقالعاده تکنولوژی کمتر کسی است که اسمی از فضای ابری یا فضای ذخیرهسازی آنلاین نشنیده باشد.
با افزایش حجم دادهها پیچیدگی پردازش و کمبود فضای ذخیره فناوری بسیار مهم ذخیرهسازی ابری به میدان آمد تا این مشکلات و قطعا بسیاری از محدودیتها رو حذف کند.

در ادامه به معرفی فضای ابری میپردازیم:
فضای ابری چیست؟
فضای ابری (Cloud Storage) یک سرویس رایانش ابری است که به شما این امکان را میدهد دادهها و اطلاعات و پردازش آن را در مکانی خارج از حافظههای فیزیکی مانند کامپیوترها و هاردها ذخیره کنید. حافظههایی که از طریق اینترنت و از هر مجای دنیا به آن دسترسی کامل دارید.

ذخیرهسازی ابری به سرعت توانسته است وابستگی به حافظههای فیزیکی را کاهش دهد و حجم بالایی از فضای ذخیرهسازی را به شکل اینترنتی در اختیار کاربران قرار دهد.
در واقع ذخیرهسازی ابری مجموعهای از کامپیوترها و سرورهای متصل به هم هستند که به صورت یک اکو سیستم متصل و آنلاین به ارائه یک یا چندین سرویس به کاربر میپردازد.
انواع فضای ابری
۱: مدل استقرار
۲: مدل سرویس به کاربر
مدل استقرار نیز به ۳ بخش:

۱:فضای ابری عمومی
همانطور که از نام این سرویس پیداست ارائه سرویس به صورت عمومی صورت میگیرد مانند گوگل درایو و دراپ باکس و … و دسترسی به این سرویس برای همگان آزاد است.
۲: فضای ابری اختصاصی
این فضای ابری به صورت بسته ارائه سرویس میکند و در اختیار کاربران عادی نیست مانند بانکها و کسب و کارهای اینترنتی و سازمانها که به صورت فایروال دسترسی دارند و از امنیت بالایی برخوردار است
۳: فضای ابری ترکیبی (هیبرید)
هنگامی که یک سرویس دهنده ذخیرهسازی ابری، ترکیبی از نوع خصوصی و عمومی آن را در اختیار کاربران قرار میدهد، که ذخیرهسازی ابری هیبریدی نام دارد.
مدل ارائه سرویس نیز به ۳ دسته تقسیم میشود:

۱: سرویس پایهای (Infrastructure-as-a-Service : IaaS):
هنگامی که خدمتی که ارائه میشود شامل پردازش ابری، پهنای باند شبکه باشد، به آن سرویس خدمات پایهای میگویند.
۲: سرویس زمینهسازی (Platform-as-a-Service : PaaS):
وقتی فضای ذخیرهسازی ابری خدماتی را ارائه میکند تا کاربران بتوانند در آن به توسعه نرمافزار بپردازند، سرویس خدمات زیر ساخت نام دارد.
این سرویس زمانی کاربرد دارد که کاربران بخواهند بدون نیاز به تهیه سختافزار و نرمافزار مورد نیاز، به توسعهی نرمافزاری خاص نیاز بپردازند.
۳: سرویس نرمافزاری (Software-as-a-Service : SaaS):
پرکاربردترین خدمت در این دسته، استفاده از برنامهها و نرمافزارهایی است که کاملا بر روی ذخیرهسازی ابری قرار دارند. از جمله پرطرفدارترین خدمات نرمافزاری در این زمینه جیمیل، یوتیوب میتوان نام برد.

مزایای ذخیرهسازی ابری
۱: همیشه و همه جا در دسترس شما
۲: مقرون به صرفه و اقتصادی
۳: مقیاسپذیری بالا
۴: قابلیت اشتراکگذاری
۵: دسترسی به حجم وسیع ذخیرهسازی
۶: قابلیت بازیابی اطلاعات
۷: یکپارچهسازی با دستگاهای مختلف
۸: سرعت بالا خدمات
با توجه به تعریف و مزایای بسیار خوب ذخیرهسازی ابری میتوان اینگونه نتیجه گرفت که در آینده نزدیک کاربران و کسب و کار ها با توجه به مزایا این تکنولوژی و نیاز به فضای ذخیره بالا و همچنین کمک به حفظ محیط زیست به سبب خدمات آنلاین ذخیرهسازی و دسترسی از هر کجا و هر زمان به دادهها بیش از پیش به این تکنولوژی روی آورند.
[…] NFT شما چه ارزهایی را میپذیرد، احتمالاً باید مقداری ارز دیجیتال مانند اتر خریداری کنید. اکنون میتوانید با استفاده از […]